Για να παραπέμψετε στο παρόν τεκμήριο παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τα παρακάτω αναγνωριστικά: http://hdl.handle.net/11642/677
Τίτλος: Μαστίχα Χίου: Ένα φυσικό προϊόν με αντιμικροβιακή δράση ως μέσο οδοντιατρικής πρόληψης.
Δημιουργός: Γιαννοπούλου, Α.
Περρέα, Δέσποινα
Χρονολογία: 2018
Γλώσσα: Ελληνικά
Εξειδίκευση τύπου : Άρθρο
Περιγραφή: Ελλ Νοσ Οδοντ 2018;11:19-26 Παρουσιάζονται οι αντιμικροβιακές ιδιότητες της Μαστίχας Χίου και η εφαρμογή της στην πρόληψη τερηδόνας και περιοδοντίτιδας.
Περίληψη: Η εργασία αναλύει τη χημική σύσταση και τις αντιμικροβιακές ιδιότητες της Μαστίχας Χίου (Pistacia lentiscus var. Chia) και διερευνά τη δράση της στη στοματική κοιλότητα. Παρουσιάζονται επιστημονικά δεδομένα που τεκμηριώνουν την αποτελεσματικότητά της έναντι παθογόνων μικροοργανισμών, όπως οι Streptococcus mutans, Porphyromonas gingivalis και Candida albicans. Επιπλέον, εξετάζεται η συμβολή της στη μείωση της οδοντικής μικροβιακής πλάκας, στη ρύθμιση του pH του στόματος και στην πρόληψη τερηδονικών και περιοδοντικών αλλοιώσεων. Η μελέτη υπογραμμίζει τη δυνατότητα αξιοποίησης της Μαστίχας Χίου ως φυσικού συμπληρώματος στη διατήρηση της στοματικής υγείας.
Θέμα: Οδοντιατρική Φροντίδα
Dental Care
Periodontal Diseases
Περιοδοντικές Νόσοι
Εναλλακτικός δικτυακός τόπος: https://www.hospitaldentistry.gr/assets/documents/journal/2018/02.pdf
Άδεια Χρήσης: Αναφορά Παρόμοια Διανομή
Διάθεση ψηφιακού τεκμηρίου: Πλήρης
Εμφανίζεται στις Ομάδες Τεκμηρίων:Ιατρική
Επιστήμες Υγείας
Οδοντιατρική

Ψηφιακά Αρχεία
Αρχείο ΜέγεθοςΜορφότυπος 
Giannopoulou24.pdf178.73 kBAdobe PDFΔείτε/Ανοίξτε

Εξαγωγή σε: